FAQ

Wij geven jou de beste lease deal. Maar hoe we dat doen, daar mag je best nog wat vragen bij stellen. Hieronder alvast wat antwoorden. Maar je kunt ook direct contact opnemen natuurlijk. 

Veel gestelde vragen

Er is een tekort aan microchips. Deze chips zijn nodig om auto's te bouwen. Door het tekort kunnen de levertijden van nieuwe auto's helaas oplopen. Wij denken verder en zoeken naar een alternatief. Zoals een nieuwe auto op voorraad, waardoor de auto alsnog snel leverbaar is. Heb je al eens aan occasion lease gedacht? Er is nog ruim aanbod en je rijdt al binnen 48 uur. Staat je nieuwe auto in bestelling? Check de levertijd bij ons. Kan je niet wachten? Zet dan een Shortlease of rental auto in. Je kunt dus altijd een contract samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie en budget past.

Wij zijn merkonafhankelijk en we selecteren altijd de beste lease deal die we kunnen vinden in de markt. Bij ons heb je de keuze uit auto’s die voorzien zijn van een standaarduitrusting. Maar je kunt ook modellen vinden met een rijke uitrusting. Je kunt jouw auto verrijken met pakketten of opties, zoals bijvoorbeeld een trekhaak, stoelverwarming of een automatische versnellingsbak.

Met LeaseBest hoef je je geen zorgen te maken, alles is namelijk geregeld. Daarnaast zal ons team altijd klaar staan om je te ondersteunen, mocht er onverhoopt toch iets spelen met je auto of je hebt een vraag tijdens je contract.

LeaseBest werkt onafhankelijk van merk of leverancier. Wij zijn vrij in onze keuze voor de beste oplossing voor jouw mobiliteitsvraag en maken een 100% onafhankelijke vergelijking tussen de aanbieders. Wij volgen de markt op de voet en nemen relevante ontwikkelingen op in ons advies. Denk daarbij aan nieuwe elektrische of hybride modellen, aanwezigheid van laadstations, met of zonder brandstof, restwaarde enzovoorts. 

Operational lease is als het ware een soort huur: je betaalt een vast bedrag per maand om het voertuig te kunnen gebruiken. Maar je bent geen eigenaar van het object en na beëindiging van het leasecontract keert de auto of bedrijfswagen terug naar de leasemaatschappij. In het maandbedrag zijn vaste kosten als onderhoud, reparaties, belasting en verzekeringen meegerekend. Deze kosten kunnen naar wens worden aangepast, doormiddel van de looptijd en kilometers per jaar.

Eenvoudig gezegd, is financial lease te zien als een soort hypotheek met vaste maandlasten. Met deze “lening” koop je het voertuig of materieel van je keuze en betaal je het bedrag in termijnen aan de leasemaatschappij terug. Op deze manier komt het object op je eigen balans te staan, je bent immers economisch eigenaar. Als alle termijn zijn voldaan en het leasecontract komt ten einde, ben je ook juridisch eigenaar van de auto, bedrijfswagen of materieel.

Bij financial Lease ben je de eigenaar van het voertuig, met alle fiscale voordelen die daarbij horen. Bij operational lease ben je de aangewezen berijder, voor een vooraf afgesproken jaarkilometrage. Er zijn veel verschillende uitwerkingen mogelijk voor beide vormen. 

Ja, alle merken en modellen auto’s kun je via ons leasen. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan en weten we wel welk type het best bij jouw wensen past. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies voor jouw situatie.

Bij financial lease kom je als eigenaar in aanmerking voor fiscale regelingen en subsidies. De investering betaal je gespreid in een vast bedrag per maand, zodat het geen aanslag is op je cashflow of liquiditeit. Je regelt zelf het onderhoud, de reparaties, de verzekering en de wegenbelasting. Bij financial lease is één telefoontje naar LeaseBest voldoende. Wij zoeken dan de beste leveranciers in jouw regio. 

LeaseBest ontvangt eenmalig een vaste vergoeding van de leverende leasemaatschappij. We hebben geen prestatieafspraken met een bepaalde leasemaatschappij en kunnen transparante en 100% onafhankelijk vergelijken. De leasemaatschappij met de beste oplossing voor jouw situatie mag de auto leveren. 

Dan heet het private lease. Als zzp’er kunnen we wel een zakelijke oplossing voor je vinden. 

Ja, wij werken door heel Nederland. We zijn bereikbaar via chat, e-mail en telefonisch. We onderscheiden ons het liefst met persoonlijke service: we beantwoorden direct je vragen.

Bijtelling is een fiscale regeling voor zakelijke rijders. Hier krijg je mee te maken als je met jouw zakelijke auto jaarlijks meer dan 500 privé-kilometers rijdt. De fiscus ziet deze kilometers als een vorm van inkomen, en daar moet je belasting over betalen. Een bepaald percentage van de cataloguswaarde van het voertuig wordt bij je belastbare inkomen opgeteld. Hierdoor ga je dus meer belasting betalen.

Bij operational lease kies je zelf de auto, de looptijd van je contract en het aantal kilometers die je per jaar verwacht te rijden. Je kunt dus altijd een contract samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie en budget past. Een vast bedrag per maand, inclusief onderhoud en reparatie, pechhulp, motorrijtuigenbelasting en verzekering. Zelfs vervangend vervoer is vaak inbegrepen.

Bij private lease en operational lease hoef je je auto alleen netjes in te leveren bij de leasemaatschappij aan het einde van jouw contract. Zo zit je niet met het gedoe van het verkopen van je auto, dat is aan de leasemaatschappij!

Wat anderen over ons zeggen

trustpilot-leasebest-1

Trustpilot

Altijd het beste leasevoorstel

Hier vind je de beste mogelijkheden om een auto of bedrijfswagen zakelijk te leasen. We zijn 100% onafhankelijk, dus je kunt kiezen voor alle merken, modellen en typen. Van elektrische Tesla tot kilometervreter Mercedes Vito of toepassingen voor stadsverkeer. Ga je voor de laagste kosten of bedrijfszekerheid? Kies je een all-in leasebedrag per maand of regel je zelf de verzekering en het onderhoud? Bij LeaseBest kun je alle kanten op, dankzij onze transparante en persoonlijke werkwijze. Of je nu tijdelijk een auto zoekt of een overeenkomst voor 60 maanden.

Kijk gerust even rond. Heb je vragen of kun je niet vinden wat je zoekt, neem dan contact op.

Nieuws

Lange levertijden door chiptekort, dit moet je weten en dit kun je doen!

Er is een tekort aan microchips. Deze chips zijn nodig om auto's te bouwen. Door het tekort kunnen ...
Leer meer
Bedrijfswagen lease

Zo kies je de beste bestelauto

De keuze is reuze. En dus: hoe bepaal je nou welke bestelauto het beste bij jouw bedrijf en ...
Leer meer

Skoda Enyaq Coupé RS iV vanaf nu te bestellen

Vanaf nu is de nieuwe Skoda Enyaq Coupé RS iV beschikbaar in ons assortiment. In deze blog vertellen ...
Leer meer

Alle merken & modellen

LEASEBEST.NL

Parijsboulevard 209
3541 CS Utrecht
(030) 20 72 289
info@leasebest.nl
BTW: NL003355722B10
KvK: 78618800

Krijg advies op maat

Krijg onafhankelijk advies voor jouw bedrijf en situatie.